Известие

Collapse
No announcement yet.

Рециклиране на механизма на задните прозорци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Рециклиране на механизма на задните прозорци.

Поредното слабо място на италиянците, пак пластмаса, но този път на механизма за вдигане и сваляне на задните прозорци на 159 - ката. Рециклирането не е трудно, но се изискват технически умения. Причината за повредата е счупване на направляващите водачи на ето този пласмасов детайл -

Първото нещо, което трябва да направите е да свалите кората.
    След това, се развиват всички означени болтчета -

След сваляне на моторчето, гледката е следната -

Въжето е навито около оста на моторчето.

Купуваме си жило с дебелина 1.4 - 1.6 мм. Добре е да има фабрични главички от единия край. Размотаваме старите въжета и ги измерваме, като пускаме по 5мм в повече, понеже старите са нагънати.
    След като измерим въжето, вкараме края с главичката и последователно слагаме всичко както е било преди да се среже старото въже.

В другия край на жилото се запоява или студено се пресова шестограм, висок 4-5 мм.

Следва да се направи счупения водач. Аз използвах Г-образен алуминиев профил. Профилчето се изрязва в единия край и се прорязва в долния, след което се разпробива и се закрепва с винтове.

Следва да се почисти ролката - внимателно със шкурка се поправят каналите.

Сглобяването започва от въжето без пружината

Преди да се навият въжетата на ролката, е добре да се завърже този край на горното въже с опашка, защото при монтажа излиза -

Навиването на въжетата е така -

Навиват се по 1 и малко навивки от двете въжета, като те са в противополни посоки.

След това е добре ролката да се завърже с опашка за да не излиза -

След като вкарате всички кожуси на въжетата по местата си, остава само да опънете горното въже през ролката -

Резултата е следния -

https://www.youtube.com/watch?v=8G7-...ature=youtu.be
    Last edited by GammaRay; d.m.y г., 18:37.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 15:33.

Comment

На 156 -цата, е почти същото, но при нея гният въжетата. Влиза вода от горното уплътнение.

Comment

...
        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 15:34.

Comment

Ако го беше сътворил това преди седмица,колко размисли щеше да ми спестиш
          Бравоо
          Alfa Romeo 159 JTDm
          Alfa Romeo 155 TS

Comment

Супер си се справил,ама само да ти кажа,в София на Симеоновско шосе има магазин за резервни части за механизми,имат всичко-от пиле мляко,та точно там тези водачи нови струват по 8-10 лв.,не мисля че си заслужава.Иначе респект за труда,снимките и описанието.
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Еми да съм знаел...

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
                Еми да съм знаел...
                Нали знаеш,че с питане до Цариград се стига.Аз също се занимавам понякога да рециклирам механизми на клиентски коли,но поне си купувам нови части,защото ако тръгна да произвеждам............ехееееее,естествено понякога не можа дори да се опиташ да го рециклираш.................

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

В сферата на услугите съм напълно съгласен с теб. Но за моята си кола, може да ми е отнело малко повече време, но препочитам да имам метален водач, пред италиянската пластмаса

Comment

В сферата на услугите съм напълно съгласен с теб. Но за моята си кола, може да ми е отнело малко повече време, но препочитам да имам метален водач, пред италиянската пластмаса
                    Ако имаш време за губене,си напълно прав,но при положение,че има готов детайл,па макар и китайски например,който ще изкара 5-6 г. поне,няма смисъл.

Comment

Аз пък нямах нерви и направо си смених целия механизъм. Водача е метален, но плъзгачите му пак са пластмасови.
                      Ще го видим колко време ще изкара.
                      http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=86378
                      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                      Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

От каде може да си купя жила ?
                        /водача е открит/
                        Alfa Romeo 159 JTDm
                        Alfa Romeo 155 TS

Comment

Доколкото успях да питам всички открити из България - жила няма.

Comment

Доколкото успях да питам всички открити из България - жила няма.
                            Ако старите жила са налични , ще ти направя нови
                            Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Оригинален размер жила няма да намерите,трябва да се направят както е казал колегата !!!!

Comment

Working...
                              X